Noutati
44th Congress of the Romanian Society of Neurosurgery
Septembrie 2018
Zile încărcate pentru medici, la Timișoara. Elita neurochirurgiei naționale și de pe patru continente a fost prezentă zilele trecute în capitala Banatului, unde au avut loc, în perioada 5-8 septembrie, patru manifestări științifice de amploare: al 44-lea Congres Român de Neurochirurgie, al V-lea Congres al Regiunii Carpato-Danubiene, al XXIII-lea Curs Francofon de Neurochirurgie și al II-lea Simpozion al Asistenților Medicali.
400 de participanți au fost la cea de-a 44-a ediție a Congresului Român de Neurochirurgie, care s-a desfășurat la Centrul Regional de Afaceri Timișoara, pe parcursul mai multor zile. Evenimentul a fost deschis într-un cadru festiv, la care au fost prezenți și prefectul de Timiș, Eva Andreaș, dar și președintele Societății Române de Neurochirurgie, prof. Ștefan Florian, doamna prof. Alexandra Enache, prorector la Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara și conf. dr. Horia Pleș, președintele congresului. Lucrările s-au ținut în paralel în trei săli ale CRAFT.
„Sunt mândră de faptul că la Timișoara se organizează un astfel de eveniment științific care reunește elita neurochirurgiei naționale și internaționale, în cadrul căruia 45 de prestigioși profesori de neurochirurgie participă cu importante lucrări științifice”, a transmis Eva Andreaș.
În cadrul subspecialității de neurochirurgie funcțională a avut loc o întâlnire de consens între doi reprezentanți de renume a acestui domeniu, și anume prof. Marc Sindou (Lyon, Franța) și prof. Kim Burchiel (Portland, Oregon, SUA). A fost prezent și prof. Francesco Tomasello (Napoli, Italia), președinte de onoare al WFNS – Federația Mondială a Neurochirurgilor.
În cadrul manifestării a fost aleasă și noua conducere a Societății Române de Neurochirurgie pentru următorii doi ani: președintele Societății Române de Neurochirurgie este conf. univ. dr. Horia Pleș, iar cei trei vicepreședinți sunt prof. dr. Mircea Gorgan (București), prof. dr. Ion Poeată (Iași) și șef de lucrări Valentin Săceleanu (Sibiu).
Evenimentul a fost unul de o deosebită importanță științifică, mai ales că Timișoara are o tradiție de 63 de ani în neurochirurgie.
Autor articol: Roxana Deaconescu
« Inapoi la noutati